Geschiedenis

Onze snoepjes kennen een rijk verleden dat terug gaat naar grootmoeders tijd. Weinig andere snoepfabri­kanten hebben de tand des tijds doorstaan. Kathysnoepjes zijn dan ook overheerlijk en goeie dingen blijven altijd bestaan.

De geschiedenis van Kathy Confiserie start vlak na de Eerste Wereldoorlog toen August Verheecke zijn suikerbakkerij in de Brugse binnenstad opende.
Oorspronkelijk was het gelegen aan de Oude Gentweg, maar al gauw verhuisde August naar de Katelijnestraat.

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog overleed August; hij werd opgevolgd door zijn zoon George en diens vrouw Lydia. “Kathy Confiserie” was een pionier bij de suikerbakkers in Vlaanderen door snoepen te produceren op grote schaal.

George en Lydia hadden drie kinderen: August, Katrien en Bernard. August en Katrien bleven actief in het familiebedrijf. De confiserie werd voortgezet door August en zijn echtgenote Anita met wie hij sinds 1979 de leiding overnam van “Confiserie Kathy”.

Eind 2008, nam een groep investeerders  “Confiserie Kathy” over. Ook na de overname blijft Confiserie Kathy de traditionele, artisanale en alom bekende Kathysnoepen produceren.